Mina åsikter

Jag har märkt att ett flertal läsare verkar vara intresserade av mina politiska åsikter osv. Det är så svårt att uttrycka sig på ett snyggt och ärligt sätt samtidigt som man inte kränker någon - och därför brukar jag undvika sådana diskussioner. Men nu får jag lägga försiktigheten åt sidan och bara vara ärlig!

 

Jag ser mig själv som röd, men respekterar andras åsikter och är därför inte särskilt fientlig mot de blåa. Jag ser många positiva sidor hos alla ideologier och partier - även negativa.

 

Jag ser mig själv som röd men det gör mig inte till kommunist - detta är en parallell dragen av okunniga människor.

 

Det finns ett flertal anledningar till att jag undviker politiska diskussioner - dels pga. reaktionerna man alltför ofta bemöts av då man säger att man är röd. KOMMUNIST!

 

Jag kallar inte alla blåa för nazister bara för att nazismen är en extremversion av den blåa sidan, precis som kommunismen är en extremversion av den röda.

 

Jag väljer alltså att \"kalla mig röd\" - men jag har ett flertal åsikter som inte alltd hänger ihop med en och samma sida vilket i viss mängd gör mig till en som borde rösta blankt egentligen.

 

- Jag anser att frågan om jämställdhet är en fråga som bör tas itu med innan någon annan. Och ja, jag är feminist.

 

- Jag är emot Sverigedemokraterna och all sorts rasism.

 

- Är även emot den rasism som är riktad mot Svenskar - speciellt i Malmö man alltför ofta blir kränkt för att vara blond och blåögd.

 

- Jag anser att samma krav som ställs på invandrare skall ställas på svenskar. Att följa lagen, arbeta och kunna prata bra svenska är kriterier som alla boende i detta land skall uppnå.

 

- Rättssystemet i Sverige är ett skämt.

 

- Jag anser att lagar kring miljön borde förstärkas, inte bara för att rädda isbjörnarna utan för att omgivningen vi befinner oss i ska bli betydligt mycket mer trevlig och behaglig att leva i. Exempelvis; förbjud rökning på alla offentliga platser och ta nedskräpning på större allvar (fimpar, tuggummi osv.)

 

Djupare än så här vill jag faktiskt inte gå! Politik är känsligt som fan för vissa. Jag berättar gärna om mina åsikter så länge ni kan ta dom utan att dra en massa förhastade slutsatser, alternativt kalla mig kommunist.

 

Jag respekterar dina åsikter om du respekterar mina!

 

\"\"

 

 

Kommentarerna omfattas inte av Devote.se:s utgivarbevis.
Du ansvarar själv för innehållet i dina kommentarer, även vad gäller straffskyldighet.

Uppgifter:

Verifiera:

Kom ihåg mig Maila mig när någon svarar.

Kommentarer till detta inlägg

 • Jag är inte rasist men på sätt och vis håller jag med sverigedemokraterna men ENDAST till viss del. Jag tycker för det första att alla invandrare bör ha arbeten, tycker att det är otroligt orättvist och fel att de inte behöver arbeta..de får liksom pengar ändå. Och de flesta av brotten som begås i sverige är av personer med utländsk bakrund men jag pekar liksom inte bara ut dem, vi svenskar är lika dåliga men det är mycket brist på respekt.Jag tycker att det släpps in för mycket folk i sverige men det finns ju såklart positiva saker som man får ut av det också! förövrigt så gillar jag din blogg.
 • Svar till Josefin:
  Hej Josefine! Till en början vill jag bara säga att detta är inget påhopp utan jag blev mest fundersam över ditt resonemang. Du skriver att du tycker det är otroligt orättvist och fel att invandrare inte BEHÖVER jobba, då undrar jag bara en sak: Vem det är som säger att dom inte behöver göra det? Problemet är INTE att dom inte vill jobba, utan problemet är att det inte finns några arbeten. Ett annat problem är också att folk som är högutbildade och som kommer hit, inte får möjligheten att jobba med det dom kan. Istället hamnar dom på ruta ett och om dom har TUR får dom ett arbete och kommer in på arbetsmarknaden. Jag tycker att det är synd att Sverigedemokraterna alltid gärna målar upp en bild där invandrarna är problemet, oavsett vad saken gäller. Jag tror också att folk inte riktigt förstår vad SD är ute efter. Man skyller främst på muslimerna idag, men frågan är vilken "ras" man kommer skylla på i framtiden? Det kommer alltid finnas "något" som inte "passar in" och som man tycker ska "bort". Därför hoppas jag så innerligt på att folk inte går på SD:s snack, siffror och påståenden om att invandrarna bara förstör. Det är inte invandrarna som förstör utan det är diskriminerande och rasistiska tankar som förstör och gör att det inte finns någon gemenskap i det här landet längre. Det var bara det jag ville säga och hoppas att du inte tar illa upp.
 • Svar till Martina:
  Herre gud vad bra skrivet! Du sätter ord på alla MINA åsikter på ett sätt jag aldrig lyckas med! Håller med till 110%, du ar helt rätt!
 • Svar till Josefin:
  Du är riktigt trög. Lol
 • hej, jag undrar om du skulle kunna videoblogga mer om 'killar' eller typ som du gjorde i början om 'svennefester' eller något sånt, skulle vara jätte kul :)
 • Hej kära du! Har alltid haft din blogg i tankarna när jag tänker på nyskapande bloggar. Du kom liksom in i bloggvärlden, var dig själv, positiv till allting och vann över alla med din personlighet som är helt awesome! Jag är dock inne här ungefär en gång i veckan, så jag har knappast tröttnat på dina inlägg och allting. Men jag märker, trots att du själv kanske inte gör det, att du börjar göra saker som du i början inte ville hålla på med. Prata inte skit, fortsätt vara positiv och sådär underbar som du är. Detta är absolut inget negativt inlägg, bara en del tips på vägen. När du väl är sur, skriv ingenting då. Allting blir bara värre. Fortsätt kämpa!
 • Väldigt bra sagt!!!
 • VÄRT! :)
 • Bra skrivet. Det är inte lätt att vara stolt svensk och samtidigt inte bli kallad rasist. Precis som du tycker jag rasism förekommer mot svenskar alldeles för ofta, men även från svenskar mot invandrare. Varför kan man inte bara acceptera folk för hur de ser ut och var de är ifrån? Svart eller vit, blond eller brunett, alla är vi människor.
 • Hej Jag har respekt för alla (som tycker som jag....lol). Det är det första jag vill säga. Dem som fattar fattar. Jag är 20 år gammal och vet inte ett skit om livet. Ändå tycker folk som är yngre, även äldre (+3 år) att de kan skriva sina åsikter om politik i sådannahära sammanhang, vilket gör mig mörkrädd. Inte vet ni ett skit om världen. Inte jag heller. Mitt råd till människor som tror de vet ett skit, ut i världen och upplev. Lär er, bli kära, se människor och lär er hur universum existerar innan ni skriver Lol\\\\\\\\\\\\\\\'iga kommentarer som dessa (jag håller med svergie demokraterna i vissa punkter som att invandrare måste ha jobb och kunna svenska) Dagens största LOL, Inte vet ni ett skit om livet, eller världen.... puss o k på er
 • Hej Anna! Jag tycker du, som så många andra, gör fel i att förknippa SD med rasism. Din första tanke är säkert att jag är sverigedemokrat men så är inte fallet. Jag har haft samma bild av SD som du verkar ha, tills för ett par dagar sen när jag läste igenom deras partiprogram. Om man ska lita på vad som står där så skulle jag inte vilja kalla det rasism. Jag skulle vilja kalla det sunt förnuft. Jag tycker att det är viktigt att någon i riksdagen inte ignorerar problemet med invandringspolitiken. Med detta menar jag inte att invandrare är dumma i huvet, utan att man bara inte kan ta in så många som vi har gjort de senaste åren. Moderaterna säger; Vi behöver invandrare som arbetskraft. Detta kan kännas lite motsägelsefullt med tanke på att vi har 400 000 arbetslösa i Sverige. Så jag tycker att du ska tänka om när du blandar ihop SD med rasism, då jag personligen får uppfattningen om att dom ser ett problem i samhället. Dessutom är invandringen långt ifrån deras ända fråga, precis som miljön inte är MPs ända fråga. Mvh Gunnar
 • Svar till Gunnar:
  Men Gunnar det där var ett väldigt naivt tänk måste jag säga. Jag vill också säga att jag läste på om SDs politik och även deras historik. Deras historik har nazistisk bakgrund. Därför kan inte JAG se någon trovärdighet eller tillit till detta parti. MEN jag håller med i vissa punkter som SD har men jag tycker inte att SD är de rätta partiet är ta upp den frågan i tanke på deras främlingsfientlighetsgrund. Istället kan ju de större partierna Moderaterna och Socialdemokraterna vara lite mer framåt på just dem frågorna, Men som sagt naivt tänk på dig Gunnar!
 • Svar till linneawaargklev:
  Jag tycker ditt resonemang är minst lika naivt i så fall... Moderaterna har en "historik"(?) som ett kapitalistiskt, nästan extremliberalt parti, men är idag snarare ett arbetarparti med liberala inslag... Det vill säga, historiken säger inget om vad partiet är idag. Dock har jag hört saker som "men dom är ju nazister egentligen, de är bara att de inte kan säga det högt". Okej, hur ska man då kunna lita på någon politiker någonsin, om man inte litar på vad dom säger? Men eftersom att det är tabu att ens nämna ordet integrationspolitik i media så måste ju NÅGON uppmärksamma problemet. Varken regeringen eller dom rödgröna kan ens nämna ordet invandrare utan att rodna. Det är ju helt sjukt, man måste kunna diskutera konkreta problem på en vuxen nivå. Och sen att hela riksdagen behandlar SD som skit, t.ex inte låter dom vara med på den årliga fotbollsmatchen mellan oppositionen och regeringen är ju bara pinsamt, att våra seriösaste politiker sysslar med utfrysning är väl lite hyckleri? Mitt budskap är att man inte ska uttala sig om saker man inte är påläst eller kunnig om(även om du verkar veta en del). För jag börjar verkligen störa mig på att folk som inte ens vet vad SD EGENTLIGEN står för, uttalar sig.
 • Jättebra skrivet! Tycker att det är jättebra att du berättar om dina åsikter, tror att många unga bara får politiskt inflytande från sina föräldrar/nära vänner. Man behöver ibland få saker och ting förklarat för en från en annan synvinkel som kanske kan göra att man har lättare att tänka själv. Om den som berättar dessa saker är en stor förebild (som jag vet att du är för många, inte minst mig själv) kan det leda till att man faktiskt lyssnar och tar in och får nya åsikter. Måste inte då nödvändigtvis vara exakt som dina, men man kanske kommer på vad man själv egentligen tycker. Än en gång, bra skrivet, håller med dig otroligt mycket! Puss och kram! /Amanda
 • Håller nog med om det mesta. Tror att jag också är mer åt det röda hållet, fast ändå nästan i mitten. Så länge du itne stödjer sverigedemokraterna och rasismen så tycker jag du är sjysst :)
 • Jag framförde bara min åsikt, ursäkta om du uppfattade den fel på något sätt eller om jag framförde det på fel sätt. Och nej, jag är inte trög. Är du verkligen 20 år? Det är något jag har väldigt svårt att tro \\\'\\\'lol\\\'\\\'? Snälla du, skulle verkligen underlätta om du slutade använda samma uttryck som en 12-åring skulle använda. Och nej, jag vet inte ALLT men däremot så är jag medveten om en del. Jag framförde bara min åsikt så om du nu verkligen inte håller med så kan du istället ge bra argument istället för att sitta och skriva \\\'\\\' du är riktigt trög..lol\\\'\\\'..?
 • Herregud Anna, dina åsikter är-från mitt perspektiv- PERFEKT! Du utrycker dem så bra, man blir riktigt insperarad! Hoppas du läser det här ovh förstår hur mycket du och dina åsikter betyder för mig! Du får en verkligen att orka ställa sig upp, sträcka på ryggen och vara stolt för den man är! HELT JÄKLA UNERBAR ÄR DU (nohomo) !!!! //Elin
 • "...så länge ni kan ta dom utan att dra en massa förhastade slutsatser, alternativt kalla mig kommunist." Men ändå verkar du dra en förhastad slutsats om att Sverigedemokraterna är rasister. ("Jag är emot Sverigedemokraterna och all sorts rasism.") Hur tänkte du där?
 • "...så länge ni kan ta dom utan att dra en massa förhastade slutsatser, alternativt kalla mig kommunist." Men ändå verkar du dra en förhastad slutsats om att Sverigedemokraterna är rasister. ("Jag är emot Sverigedemokraterna och all sorts rasism.") Hur tänkte du där?
 • Tack! Tusen tack, det gör mig jävligt glad att du inte är borgare. Du är smartare än vad jag trodde från hela början och jag har i princip alltid tyckt att du är smart (makes sence?) iaf, det gör mig typ.. glad, att du har nåt i huvet :)
 • Gud, jag älskar dig för detta
 • Jag tycker det är intressant att du skriver om dina åsikter :) håller med dig om mycket, som miljölagararna. Dock ser jag mig själv som liberal och jag tror på frihet och demokrati samt alla andra möjliga friheter att välja själv. (t.ex religionsfrihet och frihet att gifta sig med vem man vill, jag vet att dessa exemplen är lite gammaldags men du förstår vad jag menar) och alla andra sorters "friheter". Men jag håller inte med om allt och är ABSOLUT inte fientlig mot socialister. Jag är glad att det finns några fler människor än jag i världen som inte ser sina politiska motståndare som bittra dödsfiender! Politisk frihet är en av de allra viktigaste friheterna och det är verkligen tröttsamt med folk som inte accepterar andras åsikter! "Jag accepterar din åsikt om du respekterar min" är något jag gärna skulle höra oftare :) Du är en fantastiskt smart och intressant person förresten! Beundrar dig starkt! Kram
 • Hej du Anna! Ska gå rakt på sak angående miljöfrågan, oftast är billigast det som brukar vara 'mest' miljöovänligt. Man brukar ofta välja mellan billigt och miljömärkt när man handlar, vilket är synd. Man borde inte kunna välja på det sättet, allt borde vara så miljövänligt som det går. Jag undrade om du kan sprida information på din blogg elr liksom sätta lite press på stora företag och regeringen så de höjer miljökraven!? Eller att du tar upp en sån diskussion i kommande inlägg? Du är bäst!♥
 • Jag älskar det du skriver! Blir stolt när jag ser detta. Jag har en förtroendevald post inom S och blir lycklig när folk som du skriver.

Veckans mest lästa artiklar

Från skolbänken till modebranschenMartina Lindén om studenten 2014Den perfekta studentmusiken